MHP Antalya teşkilatları feshediliyor?
Uzun süredir Antalya MHP teşkilatlarında suskunluk hâkim.
Bu suskunluğun nedeni ise; bayramdan sonra Genel Merkezin, Antalya teşkilatlarını feshedeceği için olduğu konuşuluyor. Genel Merkezin yapacağı atama ile partiyi Antalya’da ki Kongre’ye de götürecek isim üzerinde çalışma yaptığı da siyasi kulislerde konuşulmaktadır..
Benimde yakından takip ettiğim MHP’deki bu süreci ve kulisleri sizlerle paylaşmak istedim. Aslında bu yazımı kaleme almadan bu süreçle ilgili MHP üst düzey yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunmak istedim ama o zamanda bu yazıma icazet altında yazdı yâda izin alarak yazdı yorumu yapılır diye düşündüm. Bu yüzden buna gerek duymadım.
Antalya da söz sahibi olan birçok MHP’nin eski ve yeni yöneticileriyle sohbetlerimde onlar bu konuda bu durumun söz konusu olduğunu söylemekteler. Bir anlamda doğrulamaktalar ve bu suskunluğun teşkilatlarda kopmalara ve yılgınlığa neden olduğunu da belirtmekteler. Bununda önümüzdeki dönemde yapılacak olan yerel secimler acısından birçok olumsuzluklara neden olacağı da belirtiyor MHP çevreleri.
Hatta kimlerin aday olduğu da belli gibi, ben buradan bazı isimleri yazmayacağım o insanları yıpratabilir ve istemeden de olsa o insanların siyasi mücadelelerine zarar vermiş olurum. Ama bazı isimleri de sizlerle paylaşacağım.
Yine bazı isimlerin siyasi kulislerde açıkça konuşulduğuna da hepimiz biliyoruz, eski il başkanlarından Aydın Yeşilyurt ve Nizamettin Sağır kulislerde geçen isimler. Fakat Nizamettin Sağır’ın Genel merkez tarafından veto edileceği, hatta genel merkeze muhalif olduğu da siyasi kulislerde konuşulmakta. Aydın Yeşilyurt’un ise bu yarışta olacağı ve yeni isimlerle İl Başkanlığına aday olacağı da kulisler içerisinde yer alan bir durum.
Yine Kepez İlçe Başkanı Süleyman Kılınç’ın MHP Genel Merkezide kendisine yakın olarak gördüğü isimlerle istişare yaptığı ve destek istediği de kulislerde yer alan diğer bir başlık.
Süleyman Kılınç ‘a yakın isimlerde bunu doğrulamakta fakat Süleyman Kılınç’ın Kepezde iki secim kaybetmesi ve son genel seçimlerde Kepez’in seçmenin artmasına rağmen MHP’nin Kepez’de oy kaybetmesinden dolayı sıcak bakılmadığı da biliniyor. Ve buna MHP il başkanı Ali Adnan Kaya ile olan çekişmesi yâda restleşmesini de eklersek Süleyman Kılınç’ın adaylığı zor görünüyor şimdiden.
Yine buna paralel olarak birçok yeni isminde bu süreçte adaylık yarışında adları geçmekte.
Evet!
MHP’deki bu suskunluk böyle okunuyor Antalya kamuoyununda.
Belki yine birileri çıkıp bu yazıma her zaman olduğu gibi alınıp tepki gösterecektir fakat güneş balçıkla sıvanmadığı da bir gerçek.
Bu yazdıklarımın doğruluk payı da sanırım bayramdan sonra ortaya çıkacaktır bekleyip göreceğiz
Sevgi ile kalın…
vehbikaya71@hotmail.com