Site Ust
ic-ust
Üye simge
Logo
Üst Büyük Reklam Üst Küçük Reklam
Ünlü Koreograf Daghan Baran'dan defile rüzgarı
Club Ceila'dan muhteşem açılış
Hayyam’da Fasıl ile eğlence tadında
Kupa Güvenli Ellerde
 
 
 
Kategoriler
En çok gittiğiniz mekân hangisi?
Club Ceila
Soho
Ehl-i Keyf
Chocolate Bistro
Türk Kahvesi
La Grange
Minicity Canyon
Salinas
Club Vavien


 
 
Kategoriler
Akaydın Sınıfta Kalıyor
Yazar : vehbi Kaya     02 - 12 - 2010 16:34
567 kez okunmuştur
Akaydın Sınıfta Kalıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ,toplu taşıma araçlarını denetleniyor mu.

Antalya nasıl bir turizm kenti anlamak imkânsız, Antalya’da özel sektörde çalışan insanımız geç vakitlere kadar acık ve çalışan insanlar iş yerlerinden cok geç çıkıp evlerine gidiyorlar toplu taşım araçlarını kullanarak, ama ne hikmetse saat 22.00 den sonra ana hatlar haricinde otobüs yâda dolmuş bulmak imkânsız oysa çalışan insanları birçoğu Antalya’nın varoşlarında oturanlardan oluşmaktadır, yine saat 22 den sonra aileni alıp carsıda gezmek sansınız yok eğer özel aracınız yoksa koca şehirde ortada kalırsınız.

Oysa Ankara İzmir ve İstanbul gibi şehirlere gittiğimizde her semte geç vakitlere kadar nöbetçi toplu taşım araçları bulunuyor, Antalya’da ise tam tersi, gece saat 22 den sonra toplu taşıma aracı bulma nerdeyse imkânsız hale geliyor, insanları çaresiz perişan halde ortada kalıyorlar, kimi yürüyerek kimi ise taksiyle gitmek zorunda kalıyor, tabii cebinde taksi parası varsa, oysa burası turizm şehri Antalya,

 Benim şahit olduğum bir olayı sizinle kısada olsa paylamak ihtiyacı duydum.

29.11 2010. gece saat 23,15 Akdeniz üniversitesi Çallıdaki bölümünden ders den cıkmış örgenciler sütçüler bölgesine gitmek için Çallıda durakta bekliyorlardı, ne dolmuş nede halk otobüsü geldi, aralarındaki konuşmalar şahit oldum örgenciler isyan ediyorlar adeta çaresizliklerine ve yetkililere. Yine aralarında konuşmalarından anladım ki, birçoğu da Antalya’nın yabancısı örgencilerdi, işte bu olay bile Antalya’daki toplu taşımanın durumunu gözler önüne seriyor.

 Toplu taşım araçlarının temizliği, Dışı seni yakar içi beni yakar misali.

Özel halk otobüsleri ve dolmuşlar gibi toplu taşım araçları temizlik ve bakımsızlıktan salgın hastalıklara neden olacak düzeyde, Araçların Dış görümüne bakarak aldanmayın,  hani bir Ata sözümüz var ya (dışı seni içi beni yakar )misali, Binin bir toplu taşım aracına bakın, her taraf kir pasın içinde, camlar kir içinde, aracın tavanları ve havalandırmalar kir pas içinde,  koltuklar yırtılmış Ayakta yolculuk yapacak yolcuların elleriyle tutundukları (elçekler) kir pas içinde çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor adeta.

Binlerce insanın her gün yolculuk yaptığı araçların sağlıklı olması gerekiyorken, tam aksine bakımsız ve sahipsiz adeta,

Sanırım Antalya büyükşehir belediyesinde toplu taşıma araçlarının temizliğini denetleyen birim yok.

 Bilgi almak için Büyükşehir belediyesi Ulaşım şube Müdürlüğünü aradım, Telefondaki kişi bana hangi konuda görüşmek istediğimi sordu, bende toplu taşıma araçları hakkında bilgi almak istediğimi söyledim, müdür beyin toplantıda olduğunu belirtti, bende telefon numaramı vereyim toplantı bittikten sonra görüşmek istediğimi belirttim, Telefondaki görevli arkadaş bize dönemeyeceklerini böyle bir uygulama olmadığı tekrar benim aramam gerektiği belirterek telefonu kapattı.

Bu nasıl bir anlayış bu nasıl bir yöneticilik.

 Büyükşehir belediyesini bilgilenmek amacıyla arıyorsunuz ve muhatap bulamıyorsunuz, bu anlayışmı Antalya’yı yönetecek,  yapılan hizmetlere bakacak olursanız ne kadar iyi yönettikleri de ortada sanırım.

Her zaman övündüğümüz turizm Başkenti Antalya gerçektende acınacak bir hali var.

 Hocam: Adeta kaderine terk edilmiş bir Şehir görünümüne dönüyor turizm başkenti.

Siz ne demiştiniz hocam?

Yaparsa hoca yapar. 

Evet, hoca yapıyor ve Antalya sorunlarla baş başa kalıyor,

Hocam Antalya’ya yazık oluyor ve CHP yine sınıfta kalıyor.

Sağlıcakla kalın…

vehbikaya71@Hotmail.com

vehbi Kaya ait diğer yazılar için tıklayın
Facebook'ta Paylaş
Bu yazıya toplam ( 1) yorum eklenmiştir.
 
yorum
sevgili kardeşim, olayı hiç dramatize etmeden doğallığı içinde yazamışsın çokta haklısın. dahası var. bnenim de geçen gün büyük şehir bld de bir işim vardı. adamlar o kadar la-kayt ki u gün git yarında da gelme 1 hafta sonra beki olur havasındalar. oysa sadece 2 dakikalık bir yazı yazıp verecekler di, hadi be cazgırlığım ile bu imkansızı başardım aldım ama sıradan bir vatandaş için gerçekten imkansız.. yazık, çok yazık.. niçin daha çok üzüldüğümü sen biliyorsun.. selam saygı ile....
ünal şafak, 2010-12-04
 
 
   
 
Web Tasarım : Ediz Duman