Mustafa KOZAK
Antalya'nın en lüks otellerinin başında gelen 5 yıldızlı Sera Otel hakkında kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla 1 milyon 800 bin TL kesildi. Ayrıca otel hakkında endeks düşürerek kaçak elektrik kullanmak ve illegal olarak sayaçların mührünü değiştirmek suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş'ye geçen mart ayında yapılan bir ihbar sonucu Sera Otel yakın takibe alındı. Oteldeki sayaçları sık sık kontrol eden ekipler endeksleri bir tutanağa yazıp görevden ayrıldılar. Aradan bir süre geçtikten sonra otele gelen sayaç okuma görevlilerinin endeksleriyle daha önce alınan endeksler karşılandı. Yapılan karşılaştırmada sayaç okuma görevlisince okunan endekslerin daha öncekilerin altında olduğu tespit edildi.
Yapılan araştırmada otele ait iki elektrik sayacının mührünü açıp endeksi düşürdükten sonra tekrar mühürlendiği belirlendi. Otelin bu işlemi de AKEDAŞ adına kesme ve açma hizmeti veren bir taşeron firmada çalışan bir işçiye yaptırdığı iddia edildi. Olaydan sonra taşeron firmada çalışan şahsın işine son verildi. Ayrıca bu şahısla birlikte endeks düşürerek kaçak elektrik kullanmak ve illegal şekilde mühür değiştirme suçundan dolayı otel yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Otele de kullandığı iddia edilen kaçak elektrikle ilgili iki sayaçtan toplam 1 milyon 800 bin TL ceza kesildi.
Otel yönetimi kesilen cezaya itiraz ederek mahkemeye başvurdu. Kaçak elektrik iddiasını kabul etmeyen otel yetkilileri Antalya Ticaret Mahkemesi'nde iki ayrı dava açtı. Kaçak elektrik kullanımıyla ilgili davanın 4-5 yıl sürebileceği bu süre zarfında otelin elektriklerinin kesilmeyeceği belirtildi.
Yetkililer bu işe şaştı
Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri Antalya'da Sera Otel gibi 5 yıldızlı tesislerin arasında kaçak elektrik kullanımının yaygın olmadığını bildirdi. Yetkililer kaçak elektrik kullanımının daha çok küçük çaplı tesislerde görüldüğünü belirtti.
Sera Otel'in sahibi işadamı Özer Saraçoğlu 'Biz kaçak elektrik iddiasını kabul etmiyoruz. Sayaçlarla ilgili bir ihtilaf oldu. Konu yargıda. Kesinlikle işletmelerimizde kaçak elektrik kullanmayız' dedi.
antalya haberleri